• Stall Sjöström

Lite fler 1 åringar att välkomna;


Dreamtide, sto efter International Moni, u. Daydream Hanover (e.Cantab Hall). Daydream Hanover ligger varmt om hjärtat, inte minst för hennes fina kapacitet på tävlingsbanan i regi Sjöström (30 5-6-5, ca 348 Tkr), utan kanske främst för hennes fantastiska avkommor som hittills allihop satt sina hovar på Östra Vreten.


Vi nämner Jaguar Dream 10 segrar - 2,1 miljoner intjänat och *11,0am rekord, Jaguar Hill 10 segrar - 586 Tkr intjänat och *10,7ak rekord, samt Yieldson 9 segrar - 564 Tkr intjänat och 12,0ak rekord.


My Fortune, sto efter Maharajah, u. Fortune Teller (e.From Above). Ännu en Sjöströmbekanting i avelsboxen, Fortune Teller tävlade i stallets regi från start till mål och på karriärens 24 starter blev resultatraden 7-3-4 och drygt 526 Tkr intjänat. Finfina rekord med flertalet 1.11 tider och stiliga 1.10,7a/1640 som grädde på moset.


Fortune Teller är dessutom syster med än idag aktuelle Vine Vision som på 55 starter vunnit 10 och tjänat drygt 772 Tkr med rekord 1.12,5am.


My Fortune är hennes första avkomma.


Dessa båda hamnar i unghästskolan hos Lasse Punkari.


Ur träning: Eowyn


#MyFortune #Dreamtide #Eowyn

12 visningar
  • Stall Sjöström

Bank Blow ensam till start på Visbytravet, och som hon gjorde det, trots drygt fyra månaders tävlingsuppehåll! Sylvasst tempo på tillställningen där Bank Blow fanns som fjärde häst på innerspåret. Letade sig ut i andraspår in på sista bortre - snubblade till men höll sig på benen och i trav - går en stark långsida och spurtar sedan knappt men säkert hem loppet på nya personbästa 1.12,2a/1620. En rekordsänkning över distansen med nästan 6 sekunder!


Rikard N Skoglund satt i sulkyn och måttade in segern med ett huvuds marginal. Segerchecken låg på 20 000 kr och detta var hennes andra seger i sjunde försöket.


Vi gratulerar ägare Bifirma Kapplöpningsbyrån och Felicia Hägglund som vårdat Bank Blow fram tills detta lopp på Gotland där hon nu stannar för att avrunda säsongen på ön.


#BankBlow

12 visningar
  • Stall Sjöström

V75 på Bollnästravet och från stallet selades två hästar ut - varav en inom V7an.


Qvanting Indika inledde dock i ett ramlopp och plockade årets sjätte pallplats i sjunde starten. Trots hela loppet i dödens så kämpar han med bravur till andrapriset på nya fina personbästa 1.12,3a/1640.


Till start var även Eddy West som även han gjorde en suverän insats trots att det "bara" blev ett fjärdepris. Togs lungt och fint från start och hittade bra slagläge i tredje utvändigt. Ut för attack via tredjespår med dryga varvet till mål och går en ruskig långsida där tempot en bit låg på 1.02,8(!!). Snabbt upp i tät där han dock stumnade lite in på upploppet och fick nöja sig med fjärdepriset på fina 1.12,9a/2140. Är redan klar för final och det här loppet i kroppen gör honom nog gott då!


#EddyWest #QvantingIndika

11 visningar