Champion Chip ensam till start på Bergsåker, som vanligt favoritdisciplinen monté med hans ryttare Emilia Leo i sadeln. Champion snabbstartade till täten och ledde fram till slutsvängen där han fick tryckare av fransosen med drygt 4,5 miljon mer på kontot, denne kopplade ganska enkelt ett grepp in på upploppet och vann sedan utan ansträngning,


Champion höll dock storstilat till andraplatsen på tiden 1.12,6a/1640 och trots att det denna gång "bara" blev 9 raka segrar under sadel, så föll han med fanan i topp.


#ChampionChip


Sex hästar till start under Solvallas fredagstävlingar. Först ut var Wilda Knight som via andra utvändigt och en stark avslutning ordnade en stilig tredjeplats på tiden 1.14,8a/2140, inte långt ifrån andrapriset.


Crevisse som stod på tur gjorde även hon ett riktigt gott intryck.


Här handlade det om årsdebut och trots dödens första halvvarvet innan hon la en rejäl tryckare och övertog ledningen, så var hon bara bäst när det väl nalkades upplopp och hon tog enkelt karriärens tredje triumf meden halv längds marginal. Tiden över mål blev det nya rekordet 1.14,7a/2140 och insatsen belönades med 40 000 kr.


Vi gratulerar Crevisses ägare Easy KB samt hennes skötare Sara Norrström!


På tur till start var Cobbys Forever som följde upp dagens fina inledning med ytterligare en pallplats. Satt i andra utvändigt under resans gång, kopplade greppet efter en attack i tredjespår genom sista sväng men fick sedan se sig besegrad av vasst spurtande konkurrenter över upploppet. Tiden över mål blev 1.14,8a/2140 och insatsen räckte till tredjepriset med 11 000 kr i belöning.


Vine Vision provade lyckan därefter, testades en bit från start men nådde inte täten utan blev över som första häst i andraspår. Blev avlöst med varvet kvar och valde sedan att sitta kvar när attacker följde i tredjespår. Detta blev spiken i kistan i dagens lopp då det aldrig bjöds på ordentlig lucka och Vine Vision blev fast bakom trötta konkurrenter med till synes gott om krafter kvar själv. Klippte ändå mållinjen som sexa på tiden 1.13,6a/2140.


Sist ut idag var Angel From Above och Kentin Day som startade i samma lopp. Claes körde Angel och det är också hon som lyckades bäst av de båda idag, trots en inledande startgalopp där hon tappade mycket mark. Jobbade ikapp till och fullföljde invändigt där hon kunde tassa med mellan hästar och spurta fint på upploppet, trots att hon aldrig fick riktigt fritt. Gott gåendes fram till tredjepriset och såg dessutom ut att ha krafter kvar när loppet var över. Tiden för Angel blev 1.14,1ag/2140.


Kentin kördes av Oskar Kylin-Blom och trots en finoch spårsnål resa i tredje invändigt så kunde hon inte ta något till slut och slutade oplacerad på tiden 1.14,4a/2140.


#AngelFromAbove #KentinDay #CobbysForever #WildaKnight #Crevisse #VineVision


Solvalla med fina tävlingar, däribland Vårfavoriten för ston där Breeze luftade tassarna. Bara 8 hästar i loppet men många med fina meriter i bagaget. Breeze inledde från sjundespår bakom vingen och togs lungt från start för att leta position en bit bak i kön.


Skaffade sig tyvärr en onödig galopp in i första sväng där hon tappade mark på övriga. Ställde sig och jobbade sig ikapp för att köras på chans från tredje invändigt. Fick fritt för sent över upploppet men väl utan häst framför sig sprintade hon på pigga ben - så man undrar vilket lopp hon gjort utan gungan inledningsvis. Fortfarande obesegrad felfri och även om det inte blev seger idag så tog hon en mersmakande tredjeplats på 1.14,9ag/2140 vilket är en ordentlig rekordsänkning.


#Breeze

Stall Sjöström  • Östra Vreten • 762 95 Rimbo • Mob: +46 (0)705-869938 • claes@stallsjostrom.com

  • Facebook Social Icon