• Stall Sjöström

En fyrling till start på Solvalla där Mitzy Gold inledde, såväl tävlingsdagen som sin tävlingskarriär i regi Sjöström. Här blev det en inledande galopp efter en liten trevande stil ur första sväng, och väl på benen kom hon ikapp fältet och fullföljde till sjundepriset, dock med ytterligare en galopp i bagaget i utgången av sista sväng. Tiden över mål blev 1.19,7g/2140. Nya tag!


Önas Power stod på tur över 2640 m för första gången i karriären. Tog det piano från start och satt som sista häst i fältet fram till dryga varvet till mål då han gav sig ut för attack i tredjespår. Gick ut ytterligare ett spår genom sista sväng men tröttnade lite över upploppet och fick vända hem till stallet utan slantar idag. Tiden blev 1.16,9a/2640.


Därefter startade Zinon Dream som fick en fin resa i rygg ledaren och tackade för det med en fin tredjeplats på nya rekordet 1.15,8a/2140. Loppets etta och tvåa pep iväg i en egen duell, men Zinon svarade upp övriga konkurrenter på ett mersmakande sätt och är nog inte lång ifrån sin egna första seger.


Easy Catch avrundade kvällen i ett till synes fint slagläge som andra häst på innerspåret. Fick dock trafikproblem då framförvarande häst tröttnade med halvvarvet kvar, och hon tappade position på det. Fick leta sig fram mellan hästar och avslutade rappt i skymundan till femtepriset på tiden 1.15,9/2140.


#EasyCatch #MitzyGold #ZinonDream #ÖnasPower

16 visningar
  • Stall Sjöström

Solvallakväll med två hästar till start. Miadel inledde med en resa som sista häst på innerspåret. Fick aldrig helt fritt och gick fint i skymundan som femma i mål. Tiden blev 1.18,7/2140.


Ett hack bättre placering fick Go For Manny som under resans gång travade som andra häst i andraspår. Valde att sitta kvar i kön när attackerna gick via tredjespår, drogs sedan bakåt med halvvarvet till mål av en trött konkurrent, och fick runda fältet inför upploppsrakan. Avslutade bra och såg ut att vara påväg mot andrapriset men saknade det där lilla sista och slutade som fjärdepristagare på tiden 1.16,6a/2140, vilket är ett nytt personbästa.


#Miadel #GoForManny

7 visningar
  • Stall Sjöström

Solvalla med en hel handfull hästar till start. Inledde gjorde Wilson Knight (Jorma Kontio) och Qvanting Indika (Claes) som båda gjorde stiliga insatser i samma lopp. Wilson sändes till täten vilken han sedan släppte för att fullfölja loppet i rygg ledaren, medans Qvanting hittade position i fjärde utvändigt.


Med ca 900 kvar gav sig Qvanting ut i tredje där han fick rygg att följa loppet ut. Qvanting avslutade sedan rejält upploppet ned till tredjepriset på 1.14,9a/2140, likaså Wilson som gick i mål med säsongens 8:e andrapris på tiden 1.14,7a/2140.


Wilda Knight stod på tur och knep femteplatsen efter en resa som sista häst i andraspår. Med dryga varvet från mål stötte hon ut i tredjespår och fick vandra den tunga vägen ända hem i mål. Tiden blev 1.15,7a/2140.


Årsseger nummer 7, och seger nummer 16 totalt, blev det för vindsnabbe Eddy West när han spurtade hem tredje raka på fina 1.13,4a/2140. Under resans gång placerad i femte ytter. Ut i tredjespår med varvet till mål men gick ut i än vidare spår genom sista sväng för att till fullo kunna uttnyttja hans snabba avslutning. Forsade undan med huvan oryckt och 2,5 längds marginal.


Vi gratulerar Eddys ägare AB B.L.Wester samt skötare Ellen Bergman!


Till start i samma lopp var Up To Me som tillsammans med Jorma Kontio landade i dödens och fick göra jobbet utvändigt. Tröttnade över upploppet och slutade i det slagna fältet på tiden 1.14,6a/2140.


#EddyWest #UpToMe #QvantingIndika #WilsonKnight #WildaKnight

33 visningar