Två hästar till start och fortsatt fina prestationer från stallets hästar.


Först ut var Dozen Of Oysters som inlett sin karriär och treåringssäsong med två raka segrar. Idag fick han sträcka vapen i en speeduppgörelse den sista biten men ska ändå inte skämmas för sin insats som tvåa i mål. Dozen hittade till ledningen vid halvvarvspassering och kämpade väl från den positionen. Tiden över mål blev 1.15,9a/2140 vilket är en bra säkning från tidigare personbästa, och belöningen om 30 000 kr tog honom till 150 000 kr intjänat hittills på sina tre starter.


Till start var även årsdebuterande Happy Socks Sisu som fick en fin resa i andra ytter och därifrån höll han stiligt till fjärdepriset på 1.14,6/2160, vilket är personbästa via voltstart (och tangerat personbästa över distansen med autostart). En fin comeback på tävlingsbanan efter nära 6 månaders tävlingsuppehåll.


#DozenOfOysters #HappySocksSisu

Champion Chip ensam till start på Bergsåker, som vanligt favoritdisciplinen monté med hans ryttare Emilia Leo i sadeln. Champion snabbstartade till täten och ledde fram till slutsvängen där han fick tryckare av fransosen med drygt 4,5 miljon mer på kontot, denne kopplade ganska enkelt ett grepp in på upploppet och vann sedan utan ansträngning,


Champion höll dock storstilat till andraplatsen på tiden 1.12,6a/1640 och trots att det denna gång "bara" blev 9 raka segrar under sadel, så föll han med fanan i topp.


#ChampionChip


Sex hästar till start under Solvallas fredagstävlingar. Först ut var Wilda Knight som via andra utvändigt och en stark avslutning ordnade en stilig tredjeplats på tiden 1.14,8a/2140, inte långt ifrån andrapriset.


Crevisse som stod på tur gjorde även hon ett riktigt gott intryck.


Här handlade det om årsdebut och trots dödens första halvvarvet innan hon la en rejäl tryckare och övertog ledningen, så var hon bara bäst när det väl nalkades upplopp och hon tog enkelt karriärens tredje triumf meden halv längds marginal. Tiden över mål blev det nya rekordet 1.14,7a/2140 och insatsen belönades med 40 000 kr.


Vi gratulerar Crevisses ägare Easy KB samt hennes skötare Sara Norrström!


På tur till start var Cobbys Forever som följde upp dagens fina inledning med ytterligare en pallplats. Satt i andra utvändigt under resans gång, kopplade greppet efter en attack i tredjespår genom sista sväng men fick sedan se sig besegrad av vasst spurtande konkurrenter över upploppet. Tiden över mål blev 1.14,8a/2140 och insatsen räckte till tredjepriset med 11 000 kr i belöning.


Vine Vision provade lyckan därefter, testades en bit från start men nådde inte täten utan blev över som första häst i andraspår. Blev avlöst med varvet kvar och valde sedan att sitta kvar när attacker följde i tredjespår. Detta blev spiken i kistan i dagens lopp då det aldrig bjöds på ordentlig lucka och Vine Vision blev fast bakom trötta konkurrenter med till synes gott om krafter kvar själv. Klippte ändå mållinjen som sexa på tiden 1.13,6a/2140.


Sist ut idag var Angel From Above och Kentin Day som startade i samma lopp. Claes körde Angel och det är också hon som lyckades bäst av de båda idag, trots en inledande startgalopp där hon tappade mycket mark. Jobbade ikapp till och fullföljde invändigt där hon kunde tassa med mellan hästar och spurta fint på upploppet, trots att hon aldrig fick riktigt fritt. Gott gåendes fram till tredjepriset och såg dessutom ut att ha krafter kvar när loppet var över. Tiden för Angel blev 1.14,1ag/2140.


Kentin kördes av Oskar Kylin-Blom och trots en finoch spårsnål resa i tredje invändigt så kunde hon inte ta något till slut och slutade oplacerad på tiden 1.14,4a/2140.


#AngelFromAbove #KentinDay #CobbysForever #WildaKnight #Crevisse #VineVision