Sök
  • Stall Sjöström

210529

Elitloppslördag tillika V75 finaler där stallet kvalat in två hästar, Jaguar Dream i Silverdivisionen och Eddy West i Brons, och vilka lopp de båda gör!


Jaguar Dream var först ut och fick en minst sagt svettig uppgift att vandra utvändigt om loppets stora favorit Cab Lane. Stenhårt tempo med en 08,5 öppning och därefter tufft 10 tempo på varvet. Det till trots kunde guldkillen Gunde lämna resten av fältet och glida hem finalsegern på imponerande 1.11,0a/2140 vilket givetvis är ett nytt personbästa på distansen.


Blott 25 starter i karriären varav 7 av dessa under 2021. Vilken revansch för gänget runt Gunde och framförallt för hästen själv som skadade sig just denna helg för två år sedan. 250 000 kr in via dagens prestation och det tog honom över 2,1 miljoner intjänat i karriären, vilket dessutom gör honom till första hästen över 2 miljoner intjänat i regi Sjöström från inkörning till fullfjädrad tävlingshäst.


Att uppfödare och ägare är Björn & Ulla Sjöström samt trogne hästägaren sen Claes början som tränare, Gert Karlsson i W.Horse AB gör all framgång kring Jaguar Dream extra känslosam och gör gott enda in i hjärteroten!


Ett extra stort grattis även till skötare Linn Stolt som lindar Gunde i bomull och tar hand om honom på allra bästa sätt!Kanske lite i skuggan av Jaguar Dreams imponerande kross levererade även Eddy West en rejäl insats av den bästa sorten som bara var hals och huvud från en alldeles egen finalseger. Eddy startade i Bronsdivisionen i ett inledningsvis utdraget fält men när startrusningen lagt sig fanns Eddy i fjärde utvändigt. Tassade med i tredjespår när avancemanget påbörjades in på sista bortre lång, och gav sig sedan ut ytterligare ett spår för egen attack ur sista sväng. Levererade en mersmakande spurt och kopplade även greppet om tillställningen, men fick ge sig mot en spurtstark konkurrent den sista biten.


Andraplatsen och 110 000 friska in på kontot är dock inte fy skam, lägg där till ett riktigt läckert rekord om 1.11,8a/2140. En femstjärnig insats helt enkelt.


#EddyWest #JaguarDream12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

210611

Trav på två banor idag där Wilda Knight inledde med ett lunchlopp på Solvalla. Hittade ett fint slagläge i andra utvändigt, en position hon lämnade med knappa halvvarvet kvar för attack i spåren. Gott

210610

Skötare Linn stolt packade bussen full av passhästar och styrde kosan mot Visby. Här inledde Bluebell Dream och fick en svettig resa med tredjespår första halvvarvet fram till dödens där hon provade a

210609

Vaggeryd med två hästar till start. Först ut var Champion Chip i "sin" disciplin monté. Här försökte Chipse och Emilia nå täten men fick ge sig i en tuff öppning och hittade istället position i tredje