top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

210529

Elitloppslördag tillika V75 finaler där stallet kvalat in två hästar, Jaguar Dream i Silverdivisionen och Eddy West i Brons, och vilka lopp de båda gör!


Jaguar Dream var först ut och fick en minst sagt svettig uppgift att vandra utvändigt om loppets stora favorit Cab Lane. Stenhårt tempo med en 08,5 öppning och därefter tufft 10 tempo på varvet. Det till trots kunde guldkillen Gunde lämna resten av fältet och glida hem finalsegern på imponerande 1.11,0a/2140 vilket givetvis är ett nytt personbästa på distansen.


Blott 25 starter i karriären varav 7 av dessa under 2021. Vilken revansch för gänget runt Gunde och framförallt för hästen själv som skadade sig just denna helg för två år sedan. 250 000 kr in via dagens prestation och det tog honom över 2,1 miljoner intjänat i karriären, vilket dessutom gör honom till första hästen över 2 miljoner intjänat i regi Sjöström från inkörning till fullfjädrad tävlingshäst.


Att uppfödare och ägare är Björn & Ulla Sjöström samt trogne hästägaren sen Claes början som tränare, Gert Karlsson i W.Horse AB gör all framgång kring Jaguar Dream extra känslosam och gör gott enda in i hjärteroten!


Ett extra stort grattis även till skötare Linn Stolt som lindar Gunde i bomull och tar hand om honom på allra bästa sätt!Kanske lite i skuggan av Jaguar Dreams imponerande kross levererade även Eddy West en rejäl insats av den bästa sorten som bara var hals och huvud från en alldeles egen finalseger. Eddy startade i Bronsdivisionen i ett inledningsvis utdraget fält men när startrusningen lagt sig fanns Eddy i fjärde utvändigt. Tassade med i tredjespår när avancemanget påbörjades in på sista bortre lång, och gav sig sedan ut ytterligare ett spår för egen attack ur sista sväng. Levererade en mersmakande spurt och kopplade även greppet om tillställningen, men fick ge sig mot en spurtstark konkurrent den sista biten.


Andraplatsen och 110 000 friska in på kontot är dock inte fy skam, lägg där till ett riktigt läckert rekord om 1.11,8a/2140. En femstjärnig insats helt enkelt.
17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240221

Knaborgs Jarl tog sig en liten galopp från start i sitt kval men skötte sig sedan perfekt och kom i mål på tiden 1.20.7g 2140m volt. Great Dry Wind gjorde debut och från spår 3 i volt tog han sig en l

Eskilstuna 240220

Zynic hade samma förutsättningar som senast med spår 2 i volt men var mycket vassare denna gång och det blev galopp direkt från start, ställde sig och kördes i kapp med fältet, vart väldigt vass i ryg

Gävle 240218

Getting ok to land först ut av 4 denna kväll, från spår 6 i volt så blev de tyvärr galopp direkt från start men kördes runt en bit bakom fältet då de va väldigt få hästar i loppet, Getting kom i mål s

Comments


bottom of page