top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

210626

Fantastisk midsommardag på Rättvik med tre hästar till start. Breeder's Crown uttagningar där 2 av 2 startande tog sig vidare till semi.


Dozen of Oysters inledde som stark tvåa i Breeder's Crown uttagningslopp för treåriga hingstar/valacker. Han hittade tidigt till ledningen och fick bestämma själv i loppet och i en snabb avslutning hann han inte svara upp om segern och förlorade med ett huvuds marginal. Tiden 1.14,4a/2140 är tangerat personbästa och med 55 000 :- friska in på kontot har han nu tjänat 275 000 kr på sina fem starter i karriären.


Till start i Breeder's Crown var även Breeze men i avdelningen för treåriga ston. Det börjar stå klart att det här inte bara är stallets queen, utan kanske en möjlig aspirant till att vara kullens queen, då hon enkelt plockade sjätte segern i elfte försöket trots årgångs-konkurrens i varje start.


Breeze har aldrig varit sämre än trea felfri, och vi vågar påstå att hon bara blir bättre och bättre för varje start hon gör. Även denna gång knäppte hon övriga på näsan den tunga vägen efter att ha avancerat till dödens med dryga varvet kvar till mål. Segern måttade hon in med en längds marginal och togs via nya fina rekordet 1.13,9a/2140.


Med 110 000 kr intjänat i dagens start har Breeze nu travat in 715 500 kr som 2- och 3-åring. Häftigt! Här gratulerar vi ägare Anders & Kristin Hedlund samt skötare Linn Stolt.


Sist ut idag var Jaguar Dream som startade i Midsommarloppet där han gjorde första framträdandet mot gulddivisionare och stötte på en handfull elitloppsdeltagare i On Track Piraten, Sorbet, Nadal Broline & Milligan's School. Alla utom den sistnämnde var han före i mål via sin sjätteplats. Under resans gång fanns han med i tredje utvändigt och testade framåt en bit på slutrundan, dock med lite stumma ben över upploppet. Full rulle på tillställningen och travade 1.11,4a/2140 på sitt sjättepris, så prestationen var ändå på topp.


#JaguarDream #Breeze #DozenOfOysters38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Jaguar Dream börjar verkligen hitta sin plats bland landets elithästar. Idag startade han på Bergsåker i Malabar Cirle Ås lopp, där han snabbstartade till ledningen via 07,5 första 500. Kämpade tapper

Balotelli Face ensam till start på Solvalla. Fick uppleva karriärens första plump då han satt fast med krafter sparade efter ett lopp i tredje invändigt. Tiden över mål blev 1.13,7a/2140. Nya tag! #Ba

220823

bottom of page