Sök
  • Stall Sjöström

210626

Fantastisk midsommardag på Rättvik med tre hästar till start. Breeder's Crown uttagningar där 2 av 2 startande tog sig vidare till semi.


Dozen of Oysters inledde som stark tvåa i Breeder's Crown uttagningslopp för treåriga hingstar/valacker. Han hittade tidigt till ledningen och fick bestämma själv i loppet och i en snabb avslutning hann han inte svara upp om segern och förlorade med ett huvuds marginal. Tiden 1.14,4a/2140 är tangerat personbästa och med 55 000 :- friska in på kontot har han nu tjänat 275 000 kr på sina fem starter i karriären.


Till start i Breeder's Crown var även Breeze men i avdelningen för treåriga ston. Det börjar stå klart att det här inte bara är stallets queen, utan kanske en möjlig aspirant till att vara kullens queen, då hon enkelt plockade sjätte segern i elfte försöket trots årgångs-konkurrens i varje start.


Breeze har aldrig varit sämre än trea felfri, och vi vågar påstå att hon bara blir bättre och bättre för varje start hon gör. Även denna gång knäppte hon övriga på näsan den tunga vägen efter att ha avancerat till dödens med dryga varvet kvar till mål. Segern måttade hon in med en längds marginal och togs via nya fina rekordet 1.13,9a/2140.


Med 110 000 kr intjänat i dagens start har Breeze nu travat in 715 500 kr som 2- och 3-åring. Häftigt! Här gratulerar vi ägare Anders & Kristin Hedlund samt skötare Linn Stolt.


Sist ut idag var Jaguar Dream som startade i Midsommarloppet där han gjorde första framträdandet mot gulddivisionare och stötte på en handfull elitloppsdeltagare i On Track Piraten, Sorbet, Nadal Broline & Milligan's School. Alla utom den sistnämnde var han före i mål via sin sjätteplats. Under resans gång fanns han med i tredje utvändigt och testade framåt en bit på slutrundan, dock med lite stumma ben över upploppet. Full rulle på tillställningen och travade 1.11,4a/2140 på sitt sjättepris, så prestationen var ändå på topp.


#JaguarDream #Breeze #DozenOfOysters33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

210726

Solvalla en måndagskväll med Önas Power ensam att försvara stallets färger. Riktig spratteldocka ur startvolten, vill så mycket och blir alldeles för ivrig vilket resulterade i ny galopp, men gick på

210725

Axevalla och Stochampionatssöndag med två hästar till start inom V75 spelet, båda med kyliga lägen. Först ut Wilda Knight som startade från spår 12 över 2140 meter mot ett gäng riktigt fina treåringar

210720

Lunchtrav på Solvalla med tre hästar till start. Make My Dream först ut där hon ordnade en ny tredjeplats och återigen ett nytt personbästa över dagens distans. Tiden över mål blev 1.14,1a/2140 efter