top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

210714

Visbys tur att husera V86 och därmed deras "storloppsdag" med höjdpunkten Gotlandslöpningen. Stallet startade fem hästar som till stor del levererade fina prestationer.


Först ut var stallets två Googoo Gaagaa-hästar, Önas Power och Go For Manny (körd av Oskar Kylin-Blom) som båda ställdes mot varandra i dagens första lopp. Båda dessa trasslade tyvärr till det för sig ur startvolten och klev iväg i fel gångart.


Därefter svarade Önas Power för en svettig upphämtning där han sedan dessutom utmanade om topp 2 placering - DOCK som diskvalificerad och därmed varken pengar eller en placering att tillgodoräkna sig. Mycket om och men, men när denna kille får vara frisk och fräsch och felfri i ett helt lopp så får konkurrenterna hålla i hatten....


Go For Manny ställde sig även han och fullföljde loppet i skymundan på något trötta ben tillslut. Tog hand om sjundepriset på tiden 1.18,6g/2140.


På tur stod Happy Socks Sisu som plockade ett fint tredjepris efter en resa i tredje ytter. Valde att sitta kvar när avancemang påbörjades i tredjespår och fick därefter runda till attack i vida spår vid upploppets början. Hann inte ända fram, men gör nog upp om det utan trafikproblem genom sista sväng. Tiden blev 1.14,0/2140 vilket är personbästa över distansen med voltstart.


Därefter ordnade Wilson Knight karriärens sjunde andraplats efter en resa i 3e-4e utvändigt och ut som första häst i tredjespår in på sista bortre lång. Plockade ner ledaren i ren sluggerstil, men fick ge sig med minsta marginal till en snabbspurtare som kom bakifrån. Tiden 1.13,3a/2120 är nytt personbästa.


Sist ut och kvällens hopp, tillika stallets första starthäst i anrika Gotlandslöpningen, Jaguar Dream. Karriärens andra lopp mot eliten så han är ännu nybörjare i det umgänget, och man får inte glömma att han tagit sig upp i guld på få starter i karriären och som skadad under lång period gick han miste om den hårdheten en häst annars kan skaffa sig genom att forma karriären i travsportens stora utbud av årgångslopp.


Blev snuvad på täten från start och spenderade inledningen i tredje invändigt för att kort efter start byta detta mot dödspositionen, för att sedan bli avlöst med dryga varvet kvar. Vreds ut för attack i sista sväng och kämpade storstilat även om det inte fanns mängder mer att ge i det läget. Blev lite väl trött i påkarna kort före mål och växlade över till passgång och därmed diskvalificering, men hade slutat fyra i mål utan det i ett lopp dom vann på strålande 10,8 över medeldistans.


Får han bara vara fräsch och fin så har han mer att hämta i dessa sammanhang!


#WilsonKnight #GoForManny #JaguarDream #ÖnasPower #HappySocksSisu18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Billionaire Face som är tillbaka efter en skada och behövde kvala då det gått 1 år sen han startade senast, skötte sitt kval galant och känner sig nu redo att tävla igen, tiden 1.17.1 2140m volt. Gold

Micke Sting var ensam till start på Romme där han var ut i Plåt-Svens Minne för 3 åringar. Från spår 9 bakom bilen hamnade han bland dom sista från start, med varvet kvar till mål låg han som 5e häst

bottom of page