top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

210730

Tre hästar till start på Solvalla som samtliga vände hemåt med fina pallplatser i bagaget.


Först ut var Happy Socks Sisu som gjorde en fantastiskt fin insats i ett litet men tufft fält av 4-åringar tillsammans med dagens kusk Emilia Leo. Öppnade fint från innerspåret till tredje invändigt vilket sedan blev fjärde invändigt efter ledarskifte. Följde med ut i tredjespår med halvvarvet till mål, stark och rejäl i det läget och vreds ut ännu ett spår genom sista sväng där det bet riktigt fint för honom och han plockade snabbt position på täten. Kunde inte rå på ledaren, men tog relativt enkelt hand om andrapriset på imponerande 1.12,8a/2140.


Andrapriset var Happys 8:e pallplats i karriären vilket landar honom på fina 62 % topp tre, och med tiden idag blev han även den snabbaste hästen i 4-årskullen över både medel- och kort distans (1.12,8am / 1.12,3ak).


På tur stod Make My Dream som även hon fick Emilia Leo i sulkyn. Helt okej från start och letade sig direkt ner i fint slagläge som trea på innerspåret. Kördes spårsnålt och kunde ligga kvar i rygg ledaren loppet ut. Fick aldrig helt fritt men hade inte mycket sparat vid målgång ändå. Gör det fint som trea på tiden 1.14,7a/2140.


Sist ut var Qvanting Indika som för dagen styrdes av Jorma Kontio. Från spår 9 bakom bilen tog de plats som trea i andraspår, men avancerade fram till dödens vid varvning och fullföljde loppet den tunga vägen. Även Qvanting ordnade pallplats som trea på tiden 1.14,3a/2140 vilket är ett nytt personbästa över distansen.


#QvantingIndika #MakeMyDream #HappySocksSisu36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page