top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

210821

Vilken dag! Fina tävlingar med V75 och framförallt E3 finaler där vi hade finalist i både sto och hingstar/valackers avdelning.


Först ut för stallets räkning var Dozen of Oysters som startade i finalen för hingstar och valacker. Från kyliga spår 12 hittade han ner i femte invändigt och trots att han satt som gjuten mitt i klungan hela slutrundan så lyckades han få tillräckligt med spelrum för att nå femtepriset på fina 1.12,1a/1640. Han såg stark och rejäl ut över upploppet så det hade varit spännande att se honom med fritt från en position längre fram i fältet.


E3 finalen för ston stod på tur där lilla fina racern Breeze drämde till med andraplatsen efter tuffaste resan. Hängandes i tredjespår genom sista sväng för att sedan landa i dödens, och även om hon blev avlöst och fick gå i andra ytter ett tag, så blev det snart dags att runda igen via tredjespår i sista sväng. Ger som vanligt allt och upploppet gav ordentlig mersmak där hon med nos och huvud åkte dit om segern mot loppets storfavorit som därtill hade fått vandra i ledningen loppet igenom.


Breeze kammade hem 487 500 kr på sitt andrapris - en andraplats som gjorde att hon fortfarande, 14 starter senare, inte har varit sämre än trea (utöver sina tre diskningar), allt detta i tuff konkurrens. Tiden över mål blev 1.12,2a/1640 vilket är nytt personbästa.


Breeze har nu tjänat 1 293 000 kr på sina 14 starter i livet (6-3-2), vilket gör henne till den vinstrikaste hästen under en säsong som stallet någonsin haft. Om undertecknad inte räknar avigt nu är hon dessutom häst nummer 5 att gå över miljonen intjänat som varit i regi Sjöström sedan inkörning (med i beräkningen är Eddy West som dock varit på kollo hos uppfödare/ägare Göran Wester vid ett tillfälle.)


Statistiken åsido - en E3 vinst hade denna drottning förtjänat, men en andraplats efter loppet hon fick är ett helt fantastiskt resultat!


Sist ut för att avrunda denna fina tävlingsdag var ovan nämnda Eddy West som svarade för en vass avslutning efter ett lopp som sista häst i fältet. Attackerade i tredje med dryga varvet kvar men fastnade i trafiken och fick avvakta med nytt angrepp via sjätte(!)spår i sista sväng. Avslutar i vanlig ordning sylvasst men fick nöja sig med fjärdeplatsen. Tiden fina 1.11,4a/1640 vilket är nytt personbästa.
47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240221

Knaborgs Jarl tog sig en liten galopp från start i sitt kval men skötte sig sedan perfekt och kom i mål på tiden 1.20.7g 2140m volt. Great Dry Wind gjorde debut och från spår 3 i volt tog han sig en l

Eskilstuna 240220

Zynic hade samma förutsättningar som senast med spår 2 i volt men var mycket vassare denna gång och det blev galopp direkt från start, ställde sig och kördes i kapp med fältet, vart väldigt vass i ryg

Gävle 240218

Getting ok to land först ut av 4 denna kväll, från spår 6 i volt så blev de tyvärr galopp direkt från start men kördes runt en bit bakom fältet då de va väldigt få hästar i loppet, Getting kom i mål s

Commentaires


bottom of page