top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

210830


Rommetravet med tre hästar till start. Allra bäst lyckades treåriga debutanten Illapa vars intryck i premiären gav ordentligt med mersmak. Klok och förnuftig i startvolten och utnyttjade sitt springspår till max för att på ett par kliv nå fram till täthästen.


Pressade sig förbi för att sedan släppa på nytt fullfölja loppet i rygg ledaren. La inte mer energi än begärt och då täthästen blev lite vass lunkade "Apan" kyligt med ett par längder bakom.


Såg ut att bli en överlägsen seger till ledaren när det blev soppatorsk samtidigt som Apan längde på steget och passerade med lätthet. 3,5 längd ordnade han innan mållinjen passerades, och detta på riktigt fina 1.15,8/2140 vilket för övrigt är snabbaste tiden av en debuterande treåring i stallet någonsin (med voltstart, annars har Crevisse tronen om 1.15,1a).


Insatsen belönades med 30 000 kr och därtill riktar vi ett stort grattis till ägargänget i Stall Svea Spånga AB och såklart skötare Linn Stolt!


På tur stod Moon On Baroda som klippte mållinjen som femma i ett treåringslopp med en ordentligt snabb avslutning. Under resans gång fanns Moon On Baroda som tredje häst på innerspåret och trots att hon hittade ut i fint slagläge på slutrundan så räckte inte spurten till. Tiden över mål blev 1.15,7a/2140.


Sist ut var Bluebell Dream som inte fått tävlandet att stämma under året. Satt i tredje utvändigt under resans gång och kastade loss som första ekipage i tredjespår med halvvarvet kvar. Gick en fin repa i spåren då, men tröttnar i utgången av sista sväng och gick i mål i det slagna fältet på tiden 1.15,2a/2140.#BluebellDream #MoonOnBaroda #Illapa

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Billionaire Face som är tillbaka efter en skada och behövde kvala då det gått 1 år sen han startade senast, skötte sitt kval galant och känner sig nu redo att tävla igen, tiden 1.17.1 2140m volt. Gold

Micke Sting var ensam till start på Romme där han var ut i Plåt-Svens Minne för 3 åringar. Från spår 9 bakom bilen hamnade han bland dom sista från start, med varvet kvar till mål låg han som 5e häst

bottom of page