Sök
  • Stall Sjöström

211107

Breeders' Crowndagen och stallet selade på två finalhästar i de treåriga kategorierna, Breeze i avdelningen för ston och Dozen of Oysters som gick ut bland hingstar & valacker.


Dozen of Oysters fick ingen chans på segern men plockade en fantastisk pallplats via sitt tredjepris på det nya rekordet 1.12,8a över medeldistans. Snabb i fotarbetet från start och tog direkt hand om täten för att sedan släppa och fullfölja loppet via vinnarhålet. Här får man nog säga att han gjorde sitt livs insats. Premiechansningen gav goda 400 000 kr in på kontot och karriärens 11 starter har därmed inbringat dryga 867 000 kr - stort grattis alla inblandade i denna finaltrea!


Stallets drottning Breeze fick en omöjlig uppgift i tredje invändigt och kom på vingel mellan hästar över upploppet. Alltid surt när det inte går vägen i en final, men hon faller med fanan i topp och har fortsatt aldrig varit sämre än trea utan galopp och detta i tuffast möjliga konkurrens under året. Hon kommer igen.


#DozenOfOysters #Breeze

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

211126

En fyrling till start på Solvalla där Mitzy Gold inledde, såväl tävlingsdagen som sin tävlingskarriär i regi Sjöström. Här blev det en inledande galopp efter en liten trevande stil ur första sväng, oc

211124

Solvallakväll med två hästar till start. Miadel inledde med en resa som sista häst på innerspåret. Fick aldrig helt fritt och gick fint i skymundan som femma i mål. Tiden blev 1.18,7/2140. Ett hack bä

211119