Sök
  • Stall Sjöström

220318

Fredagslunch på Solvalla och stallet selande ut sex hästar till start. Först ut var Miadel som hittade position som fjärde häst i andraspår. Gav sig sedan ut för avancemang i tredjespår med halvvarvet till kvar och avslutade klart godkänt till tredjepriset på tiden 1.16,3a/2140 vilket är nytt personbästa över distansen.


Jerka Sting stod på tur och följde upp sin debuttvåa i stallets regi med ännu en stark insats. Trots tuff resa hängandes i tredjespår första halvvarvet och därefter dödens loppet ut, så gav han aldrig upp och var endast huvud och hals ifrån segern på tiden 1.15,4a/2140.


Revansch för stallet blev det direkt i loppet därpå då Önas Power ordnade första årssegern tillika karriärens andra seger. Efter fem raka andra- och tredjeplatser stod han verkligen på tur för att korsa linjen först och han gjorde det i fin stil efter en tuff inledning hängandes i tredjespår första femhundringen innan han landade i tätpositionen. Väl i tät sträckte han på sig ordentligt trots tryckare bitvis. Segern togs med ett huvuds marginal på nya rekordtiden 1.15,0a/2140.


Vi gratulerar ägare Björn & Ulla Sjöström HB m fl. samt skötare Linn Stolt!
Nästa gäng ut till banan var en duo i samma lopp, Qvanting Indika (Claes) där loppet tog slut innan det knappt hade börjat med en förarglig startgalopp. Han kommer igen. Make My Dream (Erik Adielsson) hittade ner i rygg ledaren direkt från start, vilket senare blev tredje invändigt efter ledarskifte. Fick aldrig luckan och gick i mål som 4:a fast i rygg på tiden 1.14,6a/2140.


Sist ut var treårige Ayreon som fick med sig sjättepriset hem efter en resa i rygg ledaren. Kunde inte riktigt hänga med i en snabbare avslutning och tappade position på det. Tiden över mål blev 1.18,1/2140.#Ayreon #Miadel #ÖnasPower #JerkaSting #QvantingIndika #MakeMyDream

42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

220518

220513

220510