top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

220326

Fintrav på Solvalla med Margaretas Tidiga Unghästserie samt V75 finaler.


Stallet selade ut Breeze i avdelningen för fyraåriga ston av MTU. Spåret lämnade henne hängandes i tredjespår hela första halvvarvet för att sedan landa i dödens med kort därpå bli avlöst. Var på gång att avancera framåt när hon trampa till och föll i galopp i sista sväng, och så var hennes dag över med en diskvalificering till följd. Nya tag!


Dozen of Oysters årsdebuterade i MTU för fyraåriga h/v och var fin direkt med en fjärdeplats som resultat. Under resans gång satt han som 4e häst i andraspår. Satt i rygg i attacken via tredje men framförvarande fick det inte riktigt att bita och slog senare på en galopp. Det till trots avslutade han fint och klippte linjen på 1.13,3a/2140.


På tur stod Bank Blow som via andra ytter gjorde en toppeninsats som tyvärr överskuggades av en omdiskuterad 'trängning' som resulterade i en diskvalifikation. Såhär sa Claes till Travronden efter loppet: "– Jag satt i rygg på Darlington Fame som var på väg ned på innerspår, men det fattades en liten bit så den kom inte förbi Björns häst. Då gick den ut igen när jag redan var där och då fanns det ingen plats för mig att köra på. Den knuffade ut mig och då knuffade jag ut Emilia. Domarna bestämmer och de tyckte att det var mitt fel, men jag tycker inte att jag hade något val. Det var ett tufft beslut."


Glädjande i det hela är att Bank Blow fortsatt verkar hålla sin fina form intakt.


Eddy West startade därefter men fick helt fel förutsättningar. Spår 7 bakom vingen tvingade fram ett offensivt upplägg med dödens vilket inte alls är Eddys likör som gick i mål oplacerad. Inget att diskutera - det blir nya tag.


Sist ut för dagen var Up To Me som även satte punkt för en riktig kämparkarriär när det efter dagens lopp är dags att påbörja den nya karriären som fölsto. Idag avrundade hon montéloppet med Jennifer Persson på ryggen. Hon satt sist i andraspår under resans gång och avslutade fint fram till femtepriset på tiden 1.13,1a/1640.


Up To Me köptes in på auktion och har sedan spenderat hela sitt liv i regi Sjöström ute på Östra Vreten. Det blev 64 starter med resultatet 8-11-7, eller översatt i procent 13% seger och 41% plats. Hon sprang ihop fina 1 178 100 kr till sina ägare och travade som snabbast 1.12,0ak & 1.12,7am.


Fina prestationer väl värda att lyfta fram är segrarna i Breeders' Crown uttagningslopp och E3 Consolation.


21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240221

Knaborgs Jarl tog sig en liten galopp från start i sitt kval men skötte sig sedan perfekt och kom i mål på tiden 1.20.7g 2140m volt. Great Dry Wind gjorde debut och från spår 3 i volt tog han sig en l

Eskilstuna 240220

Zynic hade samma förutsättningar som senast med spår 2 i volt men var mycket vassare denna gång och det blev galopp direkt från start, ställde sig och kördes i kapp med fältet, vart väldigt vass i ryg

Gävle 240218

Getting ok to land först ut av 4 denna kväll, från spår 6 i volt så blev de tyvärr galopp direkt från start men kördes runt en bit bakom fältet då de va väldigt få hästar i loppet, Getting kom i mål s

Comments


bottom of page