top of page
Sök
  • Skribentens bildSara Norrström

Visby 230831


Vi tog båten över till Visby och med oss hade vi 4 hästar, Saffiano var först ut av denna kvartett. Från bricka 11 bakom bilen vart hon hängande ute i spåren och fick backa till sist utvändigt, gick sedan på ganska omgående och fick vandra i tredje spår till sista sväng där hon kunde gå ner i andra spår en stund och vila för att sedan styras ut i tredje spår på upploppet och kämpa hela vägen till mål trots att hon nästan var ute i tredje spår hela loppet. Saffiano kom i mål som 5a på tiden 1.12.7 1620m auto vilket är ett nytt rekord. Efter loppet lämnade vi över henne till Henrik Hoffman då hon ska få fortsätta sitt tävlande nere på Gotland dom kommande månaderna.Grace Trot är en riktig Queen på Visby! För fjärde gången besökte hon ön och det slutade på samma vis som vid samtliga tillfällen, vinst! Hon snabbstartade från bricka 1 bakom bilen och svarade upp ledningen, fick sedan press efter 500m körda och första varvet kördes efter snabba 1.12.9, detta för hästar som tjänat max 80 tusen. I sista sväng kunde Claes dra på smilet och Grace gick ifrån sina konkurrenter med lätthet. Segermarginalen blev tillslut 6 längder och tiden 1.14.4 2120m auto är ett nytt rekord. Alltså 4 starter på Visby och i karriären samtliga med seger och Grace är därmed obesegrad.


Här säger vi grattis till ägarna Stall Garant och skötaren Viktor Malmrot!Bravo Amy gjorde debut liksom Sandra som både sköter och äger Amy. Från spår 8 i volten vart det en liten galopp kort efter start vilket gjorde att Amy hamnade en bit bak i fältet. Fick många trötta hästar framför sig på sista bortre långsidan men kunde glida ut i andra spår i sista sväng och ytterligare några spår in på upploppet där Amy spurtande bra till sjättepriset på tiden 1.19.3g 2120m volt och en klart godkänd prestation för Amy och en väldigt nöjd Sandra med familj.


Sist men inte minst var det Micke Sting som var ut i ett 3 åringslopp där han stod med 40m tillägg. Något strulig i volten men eftersom han var ensam på sin volt så gjorde det inte så mycket, farten satte han upp direkt ur volten och var snabbt ikapp dom andra hästarna, styrdes på i tredjespår 1300m från mål och med varvet kvar satt han i ledningen. I sista sväng såg både kusk och häst nöjda ut och Micke gick undan till en synes enkel seger efter ett snabbt slutvarv och med en hel del krafter kvar över mål då han gärna hade dragit på ett varv till. Segermarginalen blev 1,5 längd och tiden 1.14.1 2160m volt är ett nytt rekord när det gäller voltstart.


Här gratulerar vi ägargänget Sjöblom Gruppen AB & Leif Falk AB samt Mickes skötare Sara Norrström!


21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240117

Jerka Sting var ensam till start och från spår 2 på tillägg hamnade han näst sist i det lilla fältet med endast 7 hästar, klev på i andra spår med 1300m kvar och fick en häst framför sig. Gick på i tr

Romme 240106

Madewithlove gjorde årsdebut i ett Diamantstoförsök, från spår 7 i volten öppnade hon okej och hamnade som första häst i andra spår där hon fick vandra hela vägen. Dödens har inte varit hennes grej fö

Commentaires


bottom of page