Sök
  • Stall Sjöström

210629

Lunchtrav på Gävles oval inledde denna tävlingsdag där tre hästarna provade lyckan. Först ut var Bottnas Gambler som även blev den som lyckades bäst prispallsmässigt av stallets adepter idag.


Inledde i skymundan en bra bit bak i andraspår men avancerade fram till dödens med första halvvarvet avverkat. Fullföljde loppet utvändigt om ledaren och kom i mål som tvåa i något avstannande stil. Tiden idag blev dock en stilig rekordsänkning och nya personbästa landade på 1.14,8/2160.


På tur stod Önas Power som gjorde första starten efter drygt ett års frånvaro. Togs lungt i loppet och återfanns som sista häst i andraspår under resans gång. Vreds ut för attack i utgången av sista sväng och såg ut att ha gott om energi i tassarna när han tyvärr slog på en galopp som satte käpparna i hjulen för en alldeles lysande comeback. Diskvalificerad idag men om hel och fräsch såg han ut att ha en spännande tid på banan i framtiden.


Galopp blev det även för S.G.Chandelier som inte hade dom rätta takterna med sig ur startvolten. Ställde sig - kördes ikapp, och testades en bit till slut till en godkänd femteplats på nya rekordet 1.16,9g/2140. Nya tag!Framåt kvällen var det även tävlingar på Sundbyholmstravet i Eskilstuna där duon Happy Socks Sisu och Go For Manny selades ut.


Happy Socks Sisu inledde med en mersmakande insats som fjärdeplacerad på nya rekordet 1.12,3a/1640. Detta var första starten över kort distans och han visade fin snabbhet när han la iväg en bra avslutning genom sista sväng efter ett lopp i tredje utvändigt.


Go For Manny följde upp med ytterligare en fjärdeplats efter en resa i andra ytter. Fick en smidig väg framåt den sista biten då han slapp runda framförvarande. Såg länge ut att sitta lite på leken när han svängde in på upploppet som tvåa, men stumnade till lite i samma läge och blev passerad av två ekipage i slutskedet. Tiden över mål blev 1,17,9/2140, nytt personbästa om än med minsta marginal.


#ÖnasPower #BottnasGambler #SGChandelier #HappySocksSisu #GoForManny

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

210726

Solvalla en måndagskväll med Önas Power ensam att försvara stallets färger. Riktig spratteldocka ur startvolten, vill så mycket och blir alldeles för ivrig vilket resulterade i ny galopp, men gick på

210725

Axevalla och Stochampionatssöndag med två hästar till start inom V75 spelet, båda med kyliga lägen. Först ut Wilda Knight som startade från spår 12 över 2140 meter mot ett gäng riktigt fina treåringar

210720

Lunchtrav på Solvalla med tre hästar till start. Make My Dream först ut där hon ordnade en ny tredjeplats och återigen ett nytt personbästa över dagens distans. Tiden över mål blev 1.14,1a/2140 efter