top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

210806

Tre hästar till start då Rommetravet stod som värd för uttagningslopp till korta E3. Inledde gjorde stjärnan i stallets treårskull, Breeze som med dagens start inräknad ännu inte varit sämre än 3:a felfri.


Hittade position i andra utvändigt men lämnade ryggresan för resterande loppet i dödens efter femhundra meter körda. Snigeltempo första varvet bäddade för en snabb avslutning där Breeze kämpade bra men inte riktigt kunde knipa åt sig segern trots att hon kom närmare och närmare. Andraplatsen gav likväl en finalplats, och därtill 50 000 kr in på kontot som tog henne över 800 000 kr intjänat på karriärens 13 starter. Tiden över mål blev 1.14,3a/1640, mer fart på tillställningen blir det utan tvekan i finalen.


På tur stod Wilda Knight som även hon försökte hämta finalplats i stonas uttagningslopp. Hon fick en fin ryggresa i tredje, senare fjärde, invändigt. Där blev hon dessvärre fast utan direkt lucka in på upploppet, och väl med fritt räckte det "bara" till sjättepriset. Spurten var dock ordentligt med mersmak och hon såg ut att ha fina krafter kvar. Tiden över mål blev 1.13,0a/1640 vilket är nytt rekord.


Sist ut var Dozen Of Oysters som startade i avdelningen för hingstar och valacker. Öppnade fint från innerspåret vilket ledde till en fin resa i tredje, senare andra, invändigt. Räckte inte riktigt till över upploppet men kom ändå i mål som 6:a vilket i hingstarnas avdelning räckte till final. Tiden över mål var nya personbästa 1.12,9a/1640.


33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240117

Jerka Sting var ensam till start och från spår 2 på tillägg hamnade han näst sist i det lilla fältet med endast 7 hästar, klev på i andra spår med 1300m kvar och fick en häst framför sig. Gick på i tr

Romme 240106

Madewithlove gjorde årsdebut i ett Diamantstoförsök, från spår 7 i volten öppnade hon okej och hamnade som första häst i andra spår där hon fick vandra hela vägen. Dödens har inte varit hennes grej fö

Comments


bottom of page