top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

220222

Sex hästar till start på Gävletravet och de levererade genomgående fina prestationer.


Först ut var Mercedes Hall vars resa fram till mållinjen spenderades som sista häst i klungan. Gick med ut i andraspår med varvet till mål och letade sig ut ytterligare ett spår i ingången av sista sväng. På upploppet svarade hon för en mersmakande spurt, men hann aldrig hela vägen fram till loppets ledare som också segrade. Andraplatsen belönades med 20 000 kr och tiden 1.15,0a/2140 är det snabbaste hon travat hittills i karriären.


Önas Power stod på tur och svarade även han för en stark insats. Inledde som tredje häst på innerspåret där han kunde sitta kvar tills dryga halvvarvet återstod och luckan för ett avancemang i spåren uppenbarade sig. Följde med som andra häst i tredjespår genom slutsvängen och avslutade sedan rappt fram till tredjepriset på tiden 1.16,3a/2640 vilket är nytt personbästa över den långa distansen.


Därefter startade Miadel som via dödens letade sig fram till ledarpositionen där hon landade med halvvarvet kört. Fick styra och ställa i ledningen men var slagen redan i sista sväng och kom i mål som oplacerad på tiden 1.18,1/2140.


I följande lopp körde Zeb Make My Dream och efter en offensiv körning från start lyckades de hålla upp ledningen från innerspåret. Väl i täten blev hon lite het under resans gång och orkade inte leda loppet ut. Kom i mål som femma på tiden 1.15,7a/2140.


Desto bättre gick det i loppet därpå där fyraåriga Go For Manny spurtade hem karriärens första seger på ett mersmakande vis efter en resa i tredje ytter. Med dryga halvvarvet till mål styrdes han ut och avslutade loppet som första häst i tredjespår, men det till trots avslutade han snabbast och segrade med 1,5 längds marginal. Triumfen belönades med 25 000 kr och segertiden blev nya personbästa 1.14,0a/1640.


Vi gratulerar ägare Oscarslund Stuteri KB med Jan Oscarsson i spetsen som dessutom tar hand om Manny till vardags.



Wilson Knight avrundade kvällens trav med ännu en pallplats då han klippte mållinjen som tvåa efter en resolut körning fram till täten. Höll länge men åkte dit precis på linjen. Tiden blev 1.16,4/2640 och insatsen belönades med 20 000 kr.







28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240117

Jerka Sting var ensam till start och från spår 2 på tillägg hamnade han näst sist i det lilla fältet med endast 7 hästar, klev på i andra spår med 1300m kvar och fick en häst framför sig. Gick på i tr

Romme 240106

Madewithlove gjorde årsdebut i ett Diamantstoförsök, från spår 7 i volten öppnade hon okej och hamnade som första häst i andra spår där hon fick vandra hela vägen. Dödens har inte varit hennes grej fö

bottom of page