top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

220323

Solvalla med tre hästar till start. Vi inledde med en treårsdebutant som inte riktigt var med på noterna och föll i galopp kort efter start. Vega Hall reparerade sedan galoppen med att fullfölja i rätt gångart, men var för långt efter för att ge konkurrenterna en match. Hon travade ändå i mål på tiden 1.19,3g/2140 och fick ett fint snabbjobb innanför västen.


Kullsystern Lawina stod på tur och ordnade nya säkra slantar in på kontot då hon hämtade hem femtepriset på nya fina rekordet 1.15,3a/2140. Öppnade fint från innerspåret och fick en fin smygresa i rygg på ledaren där hon dessvärre blev fast över upploppet med till synes lite krafter kvar.


Maxutdelning blev det för Go For Manny som enkelt tog hand om ledningen när bilen släppte fältet. Släppte positionen ur första sväng för att spendera loppets gång i rygg ledaren. Letade sig ut i andraspår in i sista sväng och avslutade sedan bra över upploppet, men kunde inte rå på en bättre häst för dagen i vinnaren. Andraplatsen belönades med 30 000 kr vilka tog Manny över 150 000 kr intjänat på 13 starter i karriären. Tiden över mål blev 1.15,0a/2140 vilket därtill är nytt personbästa över distansen.



13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240117

Jerka Sting var ensam till start och från spår 2 på tillägg hamnade han näst sist i det lilla fältet med endast 7 hästar, klev på i andra spår med 1300m kvar och fick en häst framför sig. Gick på i tr

Romme 240106

Madewithlove gjorde årsdebut i ett Diamantstoförsök, från spår 7 i volten öppnade hon okej och hamnade som första häst i andra spår där hon fick vandra hela vägen. Dödens har inte varit hennes grej fö

bottom of page