top of page
Sök
  • Skribentens bildSara Norrström

Solvalla 231101

Uppdaterat: 30 dec. 2023

Billionaire Face som är tillbaka efter en skada och behövde kvala då det gått 1 år sen han startade senast, skötte sitt kval galant och känner sig nu redo att tävla igen, tiden 1.17.1 2140m volt.

Gold from Heaven är våran andra 2 åring som kvala och de skötte han fläckfritt på tiden 1.18.9 2140m volt.


Bravo Amy var först ut av starthästarna och från spår 1 i ett 3 åringslopp öppnade hon väldigt långsamt, de viktiga va att hon skulle trava och det lyckades Claes få henne att göra. Hamnade långt ner på innerspåret, letade sig ut i andra spår i sista sväng och sköt till helt okej till 5e priset på tiden 1.17.5 2140m volt.

Grace Trot var näst på tur och efter fem raka segrar från debuten kom idag den första förlusten trots att hon stod för en stark insats. Grace inledde från bricka 9 bakom bilen och hamnade först utvändigt från start, blev sedan avlöst efter 600m. Satt som tredje häst i andra spår men fick redan med varvet kvar gå först i tredje spår, tuggade på hela vägen och var så nära att jaga ikapp ledaren men fick nöja sig med andra priset på tiden 1.15.2 2140m auto.

Gamlingen Jacques Noir var ut i ett långlopp med Viktor i vagnen, öppnade stabilt från spår 1 bakom bilen i det lilla fältet med 7 hästar. Alla hästarna på rad och Jacques som fjärdehäst, ett konstigt lopp då de ibland gick väldigt fort eller väldigt sakta. Jacques kanske inte va på sitt bästa humör utan var mest med i loppet, kom i mål som 6a på tiden 1.14.9 2640m auto.


Jerka Sting avslutade kvällen med att sätta pricken över iet! Från bricka 4 bakom bilen snabbstartade han till ledningen, han höll bra tempo hela vägen och in på upploppet gav Claes honom full mars order och Jerka stegande hand från sina konkurrenter med lätthet till en enkel seger på tiden 1.13.0 2140m auto.

Segern var värd 60 000kr och detta var Jerkas 5 årsseger, han passade även på att bli miljonär!!

Här gratulerar vi Sjöblom Gruppen AB och självklart skötaren Lovisa Gustafsson Dahlbäck!
60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240117

Jerka Sting var ensam till start och från spår 2 på tillägg hamnade han näst sist i det lilla fältet med endast 7 hästar, klev på i andra spår med 1300m kvar och fick en häst framför sig. Gick på i tr

Romme 240106

Madewithlove gjorde årsdebut i ett Diamantstoförsök, från spår 7 i volten öppnade hon okej och hamnade som första häst i andra spår där hon fick vandra hela vägen. Dödens har inte varit hennes grej fö

留言


bottom of page