top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

220205

STL lördag på Solvalla med både finaler och årets första omgång av Margaretas Tidiga Unghästserie. Från stallet inledde Mercedes Hall med en mersmakande tredjeplats i MTU för fyraåriga ston.


Hon inledde med en första sväng i tredjespår för att sedan backas sist invändigt. Hade ingen tur med trafiken på slutrundan och drogs bakåt av en trött konkurrent när hon testade avancemang via andraspår. Bättre gick det när de sicksackade sig fram via innerspåret genom sista sväng, och väl med fritt över upploppet avslutade hon positivt till tredjepriset. Insatsen belönades med 80 000 friska in på kontot vilket tog henne över 230 000 kr intjänat på livets 8 starter. Tiden över mål, 1.15,4a/2140, blev nytt personbästa.


På tur stod Eddy West som var en av de mest betrodda i dagens silverdivisionsfinal. Där gick han starkt fram till fjärdepriset efter en resa som sjätte häst i andraspår, och sedan dryga slutvarvet i tredjespår. Tiden över mål blev 1.13,7a/2140.


Sist ut för dagen var Wilda Knight som ordnade seger i årsdebuten, tillika första segern i regi Sjöström för kusken Zeb Jonasson. Under resans gång fanns Wilda som fjärde häst i andraspår och stack till med en rafflande spurt när hon gavs tillfälle att löpa fritt in på upploppet. Segern blev knapp men enkel via tiden 1.15,4a/2140. Insatsen belönades med 60 000 kr.


Vi gratulerar ägargänget hos Easy KB samt skötare Moa Thörngren!


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240117

Jerka Sting var ensam till start och från spår 2 på tillägg hamnade han näst sist i det lilla fältet med endast 7 hästar, klev på i andra spår med 1300m kvar och fick en häst framför sig. Gick på i tr

Romme 240106

Madewithlove gjorde årsdebut i ett Diamantstoförsök, från spår 7 i volten öppnade hon okej och hamnade som första häst i andra spår där hon fick vandra hela vägen. Dödens har inte varit hennes grej fö

Kommentare


bottom of page