top of page
Sök
  • Skribentens bildStall Sjöström

220504

Fyra hästar till start på huvudstadsbanan Solvalla. Mitzy Gold inledde med en snabbstart till ledningen, en tätposition hon släppte efter halvvarvet kört efter en tryckare genom första svängen. Hängde på i rygg ledaren i tufft tempo men tröttnade över upploppet och gick i mål som första häst utan pengar på tiden 1.13,9a/1640, nytt personbästa.


På tur stod årsdebuterande Moon On Baroda. Fick en fin resa i andra utvändigt och tackade för det med ett fjärdepris och en rekordsänkning över distansen med voltstart. Tiden över mål blev 1.15,4/2160.


Dozen Of Oysters levererar ständigt fina prestationer och dagens insats räckte till en hedrande tredjeplats i Margaretas Tidiga Unghästserie. 80 000 kr var belöningen vilket räckte mer än väl för att knäcka miljongränsen i intjänade kulor på karriärens blott 15 starter. Med en platsprocent på 60% är han en stabil häst att räkna med oavsett omgivning. Karriärens utropstecken so far är tredjeplatsen i Breeders' Crown finalen för 3-åriga hingstar & valacker.


I dagens start hämtades tredjepriset via rygg ledaren och en frisk upploppsspurt, tiden över mål 1.13,4a/2140.


Sist ut idag var Wilda Knight som även hon blommat ut och redan inkasserat drygt 256 Tkr under 2022, dagens start inräknad. Även hon gav sig ut bland konkurrenterna i Margaretas Tidiga Unghästserie och liksom Oysters säkrade hon tredjeplatsen efter ett vasst upplopp. Under resans gång fanns hon placerad som fjärde häst på innerspåret och hade tur som kom fram fint genom sista sväng. Fick aldrig helt fritt framåt över upploppet men närmast klättrade i rygg på framförvarande på tiden 1.13,5a/2140.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Solvalla 240117

Jerka Sting var ensam till start och från spår 2 på tillägg hamnade han näst sist i det lilla fältet med endast 7 hästar, klev på i andra spår med 1300m kvar och fick en häst framför sig. Gick på i tr

Romme 240106

Madewithlove gjorde årsdebut i ett Diamantstoförsök, från spår 7 i volten öppnade hon okej och hamnade som första häst i andra spår där hon fick vandra hela vägen. Dödens har inte varit hennes grej fö

Comments


bottom of page